Recipe from baker: Delices Sublimes
CHOCOLATE-FIG & BANANA SQUARES
1 cup dried figs (cut in halves and stem removed)
125ml - 1/2 cup water
375g – 11/2 cups pureed white kidney beans or navy beans (1X 540ml can)
3 eggs
100g – 1 organic banana
65g – 1/2 cup semi-sweet chocolate chips
Cook figs on low heat for 5 minutes
Drain figs
Puree the figs (Can use a hand held immersion blender for quick results)
Then, add the beans and bananas and blend again
Add eggs, mix well.
Stir in chocolate chips
Bake at 350F in an 8X8 square pan. Put parchment paper on bottom of pan.
Bake for 25-30 minutes. Let cool.
Cut in squares, keep refrigerated and freezes very well.
Carrés Figues-Choco (Recette de Délices Sublimes)
1T. de figues séchées (12-13 figues) coupées en deux (enlever la tige)
1/2T. D'eau
375g – 1T1/2 de purée de fèves blanches (1 conserve)
3 oeufs
1 petite banane bio
65g – 1/2T de pépites de chocolat mi-amer
Cuire les figues à base température dans l'eau pendant 5 minutes
Égouter les figues
Mettre les figues en purée
Ajouter les fèves et la banane et mettre le tout en purée
Ajouter les oeufs, battre légèrement
Ajouter les pépites de chocolat et mélanger
Mettre dans un moule carré de 8X8 recouvert de papier parchemin
Cuire au four à 350F pendant 25-30 minutes
Couper en morceaux (12 à 16 morceaux)